Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

1. juli 2011

AQUAPORIN A/S styrker produktudviklingensarbejde med Membrana GmbH

Modtager to-årigt tilskud fra Fornyelsesfonden

Aquaporin A/S og tyske Membrana GmbH, som indgår i Polypore Inc.-koncernen, har i fællesskab modtaget tilskud fra Fornyelsesfonden. Projektet styrker Aquaporins samarbejde med Membrana GmbH. En tredje samarbejdspartner, Membrane Technology Centre (SMTC) i Singapore, vil fungere som sparringspartner i udviklingsforløbet. SMTC vil teste prototyper og vurdere dem i forhold til sine forskningsresultater.

Formålet med samarbejdsprojektet er at integrere Aquaporins enestående og patentbeskyttede Inside™ teknologi til ekstraktion og rensning af vand fra alle andre kemiske forbindelser med Membranas kontaktormoduler og derigennem skabe et meget konkurrencedygtigt produkt.

Projektet er allerede i gang men starter officielt den 1. juli 2011 og løber i to år, hvorefter det er planen, at parterne vil kommercialisere deres første fælles produkt.

Projektets samlede budget lyder på DKK 18.386.928 (EUR 2.450.000), hvoraf Fornyelsesfonden dækker DKK 7.257.500 (ca. EUR 975.000).

Projektet passer perfekt ind i Fornyelsesfondens strategi om at yde økonomisk støtte til større tværfaglige innovationsprojekter inden for grøn vækst på baggrund af brugerdreven innovation.

Om Fornyelsesfonden

Fornyelsesfonden blev oprettet i efteråret 2009 som led i en politisk aftale og hører under Økonomi- og erhvervsministeriet. Den har til formål at udvikle innovative kommercielle produkter og ydelser, der kan imødekomme den stigende globale efterspørgsel efter grønne løsninger og velfærd samt skabe vækst og beskæftigelse i Danmark.

Om Membrana GmbH

Membrana GmbH indgår i Polypore Inc.-koncernen, en førende international producent og leverandør af mikroporøse membraner på markedet for energilagring og separatorer. Polypore Inc. er verdens største leverandør af elektrolytiske separatorer til industriel anvendelse samt inden for bilindustrien og til energilagringsapplikationer. Polypore er desuden en førende leverandør af membraner til markedet for litiumbatterier. Selskabet har ti produktionsanlæg, der er strategisk placeret i USA, Europa og Asien, og dækker det globale marked gennem salgskontorer i Nord- og Sydamerika, Europa, Japan, Australien, sydøstasien og Kina. Membrana er verdens største producent af mikroporøse membraner til medicinsk brug, bl.a. dialyse, oxygenering og plasmaseparation. Membrana er desuden en førende leverandør af membranprodukter til markederne for halvlederprodukter, elektricitet, medicinalprodukter samt til fødevare- og fotobrancherne.

Om Aquaporin A/S

Aquaporin A/S er en dansk cleantech virksomhed dedikeret til at revolutionere vandrensning ved hjælp af industriel biotek. Aquaporin har udviklet en unik, revolutionerende membranteknologi, der anvendes til at filtrere vand ved at kopiere naturens egen metode. Målet er at skabe verdens reneste vand til industriel brug samt en aquaporinmembran til afsaltning af havvand. Aquaporin er et datterselskab i M. Goldschmidt Holding-koncernen.

Om SMTC

Singapore Membrane Technology Centre (SMTC) blev oprettet i januar 2008 med det formål at udføre grundlæggende og anvendt forskning inden for membranteknologi. SMTC har det særlige formål at udvikle sig til et forskningscenter i verdensklasse inden for miljø og vandteknologi. SMTC indgår i Nanyang Environment & Water Research Institute (NEWRI)s "økosystem", og støttes af NTU, EWI and industrien.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt