Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

1. december 2011

Årsrapport for Aquaporin A/S

Aquaporin opnår kvantespring i teknologiudviklingen. Fokus rettet mod markedsintroduktion i 2013.

Aquaporin A/S offentliggør i dag årsrapporten for regnskabsåret 2010/2011, dækkende perioden 1. oktober 2010 til 30. september 2011. Hovedelementerne er:

  • Aquaporin Inside™ teknologien blev i årets løb modnet til første industrielle test, som i oktober 2011 er blevet gennemført med succes hos NASA i USA.

  • Aquaporin fokuserer nu alle ressourcer imod forberedelsen af markedsintroduktion af den første Aquaporin Inside™ membran i 2013.

  • Aquaporin er blevet godkendt som leverandør til NASA i USA, og har nu solgt de første testmembraner til NASA. Salget er Aquaporins første produktsalg.

  • Aquaporin indgik partnerskab med den tyske industrikoncern Membrana GmbH, som er verdens største producent af mikroporøse membraner til medicinsk brug, bl.a. dialyse, oxygenering og plasmaseparation. Membrana er desuden en førende leverandør af membranprodukter til markederne for halvlederprodukter, elektricitet, medicinalprodukter samt til fødevare- og fotobrancherne. Aquaporin opnåede endvidere medfinansiering til udviklingsarbejdet med Membrana fra Fornyelsesfonden.

  • Aquaporins samarbejde med førende institutter i Singapore med støtte fra den singaporeanske stat forløb meget tilfredsstillende. Det forventes nu, at aktiviteterne i Singapore vil blive øget i 2012.

  • Aquaporin konsoliderede sin position som verdens førende inden for udvikling af biomimetiske membraner til vandfiltrering ved nye godkendelser af vigtige patentfamilier.

Året 2010/11 i hovedtræk

Kvantespring for Aquaporin Inside™ teknologien

Aquaporin Inside™ teknologien blev udviklet tilfredsstillede gennem året, og teknologien blev gjort klar til industrielle felttests. "Vi er utroligt glade for, at vi har fået bevist, at vores revolutionerende teknologi, der har et kæmpestort markedspotentiale, kan leve op til forventningerne i egentlige felttests", siger CEO i Aquaporin Peter Holme Jensen. – "Det at få bragt teknologien ud af laboratoriet og til vellykket felttest i samarbejde med en fremtidig kunde som NASA er en meget vigtig milepæl i Aquaporins udvikling".

I det kommende regnskabsår vil udviklingen af Aquaporin Inside™ teknologien have fokus på opskalering og produktionsmodning.

Markedsintroduktion

Aquaporin indgik en strategisk partnerskabsaftale med Membrana GmbH med henblik på at sikre de optimale kanaler til fremtidige markeder for Aquaporin Inside™ teknologien. Samarbejdet med Membrana GmbH, som indgår i Polypore Inc.-koncernen, konsoliderer Aquaporins rolle som globalt førende inden for biomimetisk membranudvikling, og sikrer vejen til markedsintroduktion i 2013.

Dette samarbejde støttes finansielt af Fornyelsesfonden i de kommende to regnskabsår.

Etablering af datterselskab i Singapore

Datterselskabet Aquaporin Asia Pte. Ltd. er etableret i Singapore. I kraft af samarbejdet med Singapore Membrane Technology Center, Nanyang Technical University, Singapore og DHI Singapore, er fundamentet for Aquaporin Asia blevet skabt. Det forventes, at Aquaporin Asia vil blive en vigtig fremtidig brik i den internationalisering, der er blevet skudt i gang.

Stærk patent- og mærkevareposition

Patentsituationen i Aquaporin A/S udvikler sig fortsat særdeles positivt med godkendelsen af yderligere patenter, således at Aquaporin A/S nu ejer 16 udstedte patenter i verden. Endvidere er der søgt varemærkebeskyttelse af Aquaporin Inside™ varemærket, hvilket vil styrke Aquaporin's internationale markedsføringsværdi yderligere.

Denne meget positive udvikling har konsolideret selskabets position som verdens førende inden for udvikling af biomimetiske membraner til vandfiltrering samt styrket selskabets stærke IP situation inden for feltet yderligere.

Administrerende direktør Peter Holme Jensen udtaler: "Vi er i Aquaporins ledelse meget stolte over den udvikling, Aquaporin Inside™ teknologien har gennemgået i år, således at vi i dag har det optimale fundament til færdigudvikling og kommercialisering af vores helt unikke og patenterede teknologi med betydelige globale markedsmuligheder."

I 2010/2011 realiserede Aquaporin et regnskabsmæssigt underskud (primær drift) på 6,4 mio. kr. (2009/2010: 3,5 mio. kr.), hvilket er som ventet ved årets start. Selskabets kapitalgrundlag blev styrket gennem kapitaltilførsel fra hovedaktionæren, og selskabet har modtaget tilsagn fra samme om finansiering for regnskabsåret 2011/12.

Aquaporin A/S er et 78 % -ejet datterselskab i M. Goldschmidt Holding-koncernen.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt