Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

2. februar 2015

Danica Pension investerer trecifret millionbeløb i Aquaporins rene vand

Danica Pension investerer millionbeløb i den danske cleantech-virksomhed Aquaporin som en del af Danica Pensions fokus på at investere direkte i veldrevne og sunde virksomheder. Aquaporin har udviklet en enestående teknologi, der gør det muligt at filtrere og rense urenheder fra vand, så det bliver til rent drikkevand.

”Vi er glade for at have fået muligheden for at investere i en veldrevet virksomhed som en del af vores strategi om direkte investeringer i Danmark og Norden for et tocifret milliardbeløb over de kommende år. Vi ved alle, at rent vand er en knap ressource,” siger Lars Thørs, chef for risikoaktiver i Danica Pension og fortsætter: ”Aquaporins massive vækstmuligheder er derfor drevet af det stigende globale behov for rent vand og et gennemtestet produkt, som kræver begrænset materialeforbrug og er simpelt at indarbejde i eksisterende produkter. Vi foretager denne investering, da vi er overbeviste om, at det giver værdi for vores kunders opsparing. Det er den, der driver os til at søge derhen, hvor vi ser de største og mest sikre afkast.”

Aquaporin har stort potentiale for vækst Den danske virksomhed blev etableret i 2005, har i dag 36 ansatte og ledes af administrerende direktør Peter Holme Jensen, Ph.d. i strukturel proteinkemi. ”Verdens befolkning forventes at stige til mere end 9 mia. i 2050, hvoraf to ud af tre vil bo i større byer. Det er med til at illustrere vigtigheden af at kunne levere rent drikkevand til en befolkning, der stiger med 35 procent over de næste 35 år. Vores mission er at udvikle og producere en membran, der kan adskille og rense vand for alle andre kemiske forbindelser. Med investeringen fra Danica Pension har vi en stærk investor i ryggen, som blåstempler vores virksomhed og gør, at vi kan koncentrere os om det, vi er bedst til. Vi er derfor utrolig glade for det gode samarbejde, som vi forventer vil gavne begge parter stort,” udtaler Peter Holme Jensen, administrerende direktør i Aquaporin.

Danica Pension bliver minoritetsaktionær i Aquaporin ”Vi køber en minoritetspost i Aquaporin, fordi investeringen passer ind i vores strategi om at bidrage med kapital til sunde virksomheder med en stærk ledelse. Aquaporins potentiale understreges også af, at selskabet har indgået et samarbejde med to kinesiske partnere, som, vi tror på, kan tilføre ekspertise og indgående kendskab til verdens største marked, hvor efterspørgslen efter vand og løsninger til vandrensning er stærkt stigende. Vi ser et stort potentiale i investeringen, der ligeledes tilbyder begrænset risiko for tab på grund af den enestående teknologi og de lave omkostninger til materialeforbrug,” siger Lars Thørs fra Danica Pension.

”Samarbejdet med de kinesiske partnere var første skridt i retning af større produktion. Med investeringen fra Danica Pension har vi nu rigtig gode betingelser for at arbejde videre med projekter som afsaltning af havvand, husholdningsapplikationer, rensesystemer til fødevareindustrien og rumindustrien,” siger Søren Bjørn Hansen, bestyrelsesformand i Aquaporin og COO i M. Goldschmidt Capital A/S og fortsætter: ”Med stærke investorer som vores kinesiske partnere Interchina og Poten, Danica Pension og M. Goldschmidt Holding A/S i ryggen har Aquaporin den helt rette opbakning til at fokusere på at udvikle virksomheden yderligere med henblik på at indfri det enorme værdipotentiale, som virksomheden har inden for en kortere årrække.”

Aquaporin er et datterselskab i M. Goldschmidt Holding koncernen – ejerandel udgør 57,6 %.

Nyhedsservice

Tilmelding - Nyheder fra koncernen

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt