Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

3. november 2011

Aquaporin gennemfører sin første vellykkede field test hos NASA

Et hold forskere fra Aquaporin A/S besøgte i oktober 2011 NASA Ames i Palo Alto (CA, USA) for at gennemføre den første rigtige field test med Aquaporin Inside™ teknologien. Testen forløb over 4 dage og resultaterne viste, at Aquaporin Inside™ har en meget høj tilbageholdelsesgrad af urea i forhold til eksisterende Forward Osmose membraner.

Michael Flynn, Head of the Advanced Human Support Technology Research Group hos NASA Ames, - I NASA arbejder vi løbende på at reducere den masse, vi har brug for at transportere ud i rummet på bemandede rumrejser. Én af de måder man kan gøre det på, er at genanvende astronauternes kropsvæsker. Indtil videre er Aquaporin Inside™ membranen, der er baseret på Forward Osmose, den eneste membran vi har testet, der kommer meget tæt på at opfylde specifikationskravene til en membran, der udgør et enkelt, let og pålideligt system til at udvinde drikkevand fra kropsvæsker i rummet. Vi er derfor meget begejstrede for muligheden for at fortsætte projektet med yderligere field tests af en opskaleret membran på vores faciliteter i begyndelsen af 2012.

- Vi er utroligt glade for, at vi for første gang nogensinde, i et rigtigt applikationsset-up, har fået bevist, at vores revolutionerende teknologi har et kæmpestort potentiale, siger CEO i Aquaporin Peter Holme Jensen. – Det at få bragt teknologien ud af laboratoriet og til vellykket field test i samarbejde med en fremtidig kunde som NASA er en meget vigtig milepæl i Aquaporins udvikling.

Aquaporin forventer at kunne levere sine første kommercielle produkter - unikke membraner i stand til at udvinde rent vand fra specifikke væsker - til NASA og andre kunder inden for et par år.

Om Aquaporin A/S

Aquaporin er en dansk cleantech virksomhed dedikeret til at revolutionere vandrensning ved hjælp af industriel biotek. Aquaporin har udviklet en unik, revolutionerende membranteknologi, Aquaporin Inside™, der anvendes til at filtrere vand ved at genbruge naturens egen metode. Målet er at skabe verdens reneste vand til industriel brug samt en aquaporinmembran til afsaltning af havvand. Aquaporin er en virksomhed i M. Goldschmidt Holding koncernen.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt