Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

7. november 2014

Hillerød Storcenter bliver nu realiseret

M. Goldschmidt koncernen har i næsten 8 år arbejdet med udviklingen af Hillerød Storcenter. Midt i Hillerød By, ejer koncernen et grundareal på 88.000 kvadratmeter, hvor der skal opføres Hillerød Storcenter på – i første omgang – ca. 57.000 kvm.

Fuld udbygget vil centeret blive på ca. 93.000 kvm., og dermed vil det være Danmarks største center.

Lokalplan godkendt

Den 29. oktober 2014 vedtog Byrådet i Hillerød en lokalplan for 1. etape af Hillerød Storcenter. Samtidig vedtog Byrådet et kommuneplantillæg, der giver mulighed for en senere udvidelse på 36.000 kvm.

Rammerne i lokalplanen for Hillerød Storcenter er 31.800 kvm butiksareal til udvalgsvarer og 2.200 kvm butiksareal til dagligvarer. Herudover vil projektet indeholde ca. 11.000 kvm servicefaciliteter i form af fitnesscenter, biograf, restauranter og caféer og frisørsaloner m.m.

Dertil kommer 11.000 kvm overdækket fællesarealer med publikumsfaciliteter i form af en stor skøjtebane, som kan omdannes til multiscene, et stort indendørs akvarium med eksotiske fisk samt et legeland og meget andet.

Hillerød Storcenter bliver ikke bare et shoppingcenter

Hillerød Storcenter vil blive et regionalt handelscenter i international klasse. Markedsområdet for Hillerød Storcenter er hele Nordsjælland med 688.000 indbyggere, 304.100 husstande og 28.000 sommerhuse. Dertil kommer det planlagte superhospital i Hillerød, som skaber ca. 8.000 arbejdspladser og 4.000 nye boliger, hvortil kommer et stort antal besøgende. Hillerød Storcenter får direkte busforbindelser til og fra hospitalsområdet.

Konceptet for Hillerød Storcenter er at tilbyde shopping i butikker med de bedste brands, kombineret med oplevelser, høj service, lækre faciliteter og smidighed.

Det betyder, at centerets årlige op mod 7 mio. besøgende, udover shopping, kan fornøje sig med oplevelser i den kommende Torvehal (som bliver unik i Nordsjælland), i et legeland, en skøjtebane, i loungeområder samt i centeret fitnesscenter og biografer.

Nøgleordet er convenient – populært sagt at skabe en helhedsoplevelse, som, får kunderne til at blive hængene hele dagen.

Det opnås bl.a. ved at skabe oplevelser rundt om basisproduktet, som er shopping. Vi vil være en heldagsinstitution, fordi vi kan levere alt lige fra shopping til biograf og fitness. Børnefamilier kommer for at spise, shoppe, lege, se film og bruge en dag i Hillerød Storcenter. Det skal være naturligt for sommerhusgæsterne at tage til Hillerød Storcenter, for at tilbringe en dag i centeret, evt. kombineret med besøg på slottet og de øvrige seværdigheder i Hillerød.

Masser af gratis parkeringspladser

Som regionalt handelscenter, beliggende i Nordsjælland, er bilen det primære transportmiddel. 70% af befolkningen har en eller to biler. Derfor er det nødvendigt med en god infrastruktur og masser af parkeringspladser. Hillerød Storcenter bliver opført med 2.000 gratis parkeringspladser, med faciliteter der gør det behageligt og nemt at komme til og fra området og parkere sin bil.

Torvehallerne i Hillerød Storcenter

Som noget nyt i et shoppingcenter, vil Hillerød Storcenter indeholde Torvehaller med et stort og varieret udbud af økologiske fødevarer og specialiteter af højeste kvalitet, bl.a. fra lokale producenter, lækre spiserestauranter som eksempelvis sushibarer, tapasbarer og familierestauranter samt vinbar m.m.

Inspirationen til torvehallen kommer bl.a. fra Torvehallerne på Israels Plads i København, men også fra internationale torvehaller som f.eks. det nyligt åbnede Markt Hal i Rotterdam samt tilsvarende torvehaller i Spanien og i England samt i USA.

Forventet omsætning

Hillerød Storcenter vil omsætte ca. 2 mia. kr. og tiltrækker op til 7 mio. besøgende om året. Heraf kommer ca. 80% udenfor Hillerød Kommune, og tilfører dermed Hillerød Shopping mere end 5 mio. nye kunder.

På den måde understøttes Hillerød Kommunes ambitioner om at være Nordsjællands Handelscentrum for hele markedsområdet.

1.000 nye arbejdspladser

Hillerød Storcenter vil skabe mere end 1.000 nye arbejdspladser, og dermed arbejde til lokale borgere i Hillerød.

57.000 kvadratmeter i ét plan

Hillerød Storcenter bliver et af de få centre, som etableres i ét plan. Det betyder, at centeret ikke bliver opdelt i flere etager, og dermed vil der ikke forekomme områder med reduceret kundeflow, hvilket ofte sker med centre i flere plan.

Hillerød Storcenter bliver opført i ét plan med to centrale indgangspartier, kombineret med fire indgangstårne fra parkeringspladserne på taget.

Dermed sikrer vi, at kunderne til centeret kommer rundt over det hele og ikke bliver ledt ind i blindgyder. Det sikrer, at alle lejemål har en god beliggenhed.

Midt i centeret ligger det centrale område med Torvehallerne og publikumsfaciliteter – et område, hvor der også kan forekomme større modeopvisninger, dansearrangementer og koncerter m.m.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt