Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

8. november 2013

Aquaporin kåret til én af fremtidens giganter

Aquaporin A/S er blevet kåret som en af fremtidens potentielle giganter inden for vand i et nyligt lanceret europæisk initiativ kaldet “They Could Be Giants”.

”They Could Be Giants”, som er startet af The European Business Awards, er etableret for at præsentere og følge virksomheder med et banebrydende produkt eller en serviceydelse, der har et dokumenteret potentiale til at revolutionere markedet inden for sit område.

Aquaporin har udviklet en ny, unik membran - Aquaporin Inside™ - som indeholder naturligt forekommende proteiner (aquaporiner), der anvendes til filtrering af vand ved at efterligne den naturlige vandtransport, som finder sted I levende celler. Aquaporiner fremmer en hurtig og yderst selektiv vandtransport, og lader ikke kontaminanter såsom vira, tungmetaller eller salte passere. Membranen kan således anvendes til mange forskellige applikationer, f.eks. afsaltning af havvand, rensning af industrielt spildevand, rensning af spildevand fra den farmaceutiske industri eller vandindvinding.

Adrian Tripp, CEO for The European Business Awards, siger, - I dagens økonomi er vejen til succes en farefuld færd for de fleste virksomheder, især de nyetablerede. Med initiativet ”They Could Be Giants” vil vi gerne synliggøre og anerkende yngre virksomheder, som vi mener, har et stort potentiale, og dermed bidrage til at fremskynde deres succes.

– Vores fremtidige ”Giganter”, deriblandt Aquaporin A/S, har overlevet de første storme, gjort store forretningsmæssige fremskridt og anses nu for at være potentielle ”game changers”. De befinder sig i en afgørende fase, hvor de skal til at etablere fodfæste på markedet.

Aquaporin er håndplukket af et panel af forskere og dommere med ekspertviden og er blevet valgt ud blandt mange deltagere i dette års European Business Awards (EBA). De udvalgte virksomheder har et godt produkt eller en god idé og har dokumenteret hurtige fremskridt med at udvikle dette til en levedygtig forretningsstrategi. Listen over de lovende virksomheder vil blive offentliggjort to gange årligt, og EBA vil derefter følge virksomhederne og rapportere om deres fremskridt.

Steen Ulrik Madsen, VP of Business Development i Aquaporin, siger, - Vi er meget tilfredse med anerkendelsen af vores unikke produkt og den revolutionerende betydning, det kan få for vandindustrien. Vi har allerede demonstreret potentialet i vores banebrydende teknologi og dens gavnlige effekt for samfundet. Den seneste investering i vores første pilotanlæg er næste skridt på vejen til at omdanne Aquaporin fra en teknologivirksomhed til en international, kommerciel produktionsvirksomhed. Dette er en meget spændende tid for selskabet, og det at blive udvalgt i et initiativ som dette, betragter vi som endnu en vigtig anerkendelse af Aquaporin Inside™ teknologiens potentiale.

Om The European Business Awards 2013/14

The European Business Awards, som er sponseret af RSM International, anerkender og belønner ekspertise, best practice og innovation i europæiske virksomheder. Konkurrencen er gratis at deltage i og åben for organisationer i alle størrelser og fra alle brancher.

The European Business Awards tjener tre formål for det europæiske erhvervsliv:

  • Fremviser gode eksempler, som er værd at stræbe efter
  • Fejrer og anerkender personlige og forretningsmæssige succeser
  • Præsenterer case studies og vigtig læring om disse fantastiske virksomheder

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt