Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

15. april 2015

Årsrapport 2013/2014 for Aquaporin A/S

Et stort skridt fremad

Nye kommercielle partnerskaber

Aquaporin A/S, der er et datterselskab i M. Goldschmidt Holding-koncernen, har i regnskabsåret 2013/2014 indgået sit første kommercielle strategiske partnerskab med to kinesiske partnere, Heilongjiang Interchina Water Treatment (Interchina) and Poten Environment (Poten).

Som en del af aftalen bliver Interchina og Poten minoritetsaktionærer i Aquaporin, der i samarbejde med de to nye investorer vil etablere et joint venture i Kina i løbet af 2015, under navnet Aquapoten. Aquapoten skal fungere som en kommercialiseringsarm ind i det kinesiske marked for Aquaporin InsideTM teknologien og vil sikre fremtidige indtægter til Aquaporin A/S i form af både upfront- og milepælsbetalinger samt fremtidige royalties og indtægter fra salg. Aquapoten forventer at sælge de første Aquaporin Inside™ membraner i Kina i 2015. Den samlede transaktion i forbindelse med samarbejdsaftalen beløber sig til ca. 150 millioner dkr.

Patent- og mærkevareposition yderligere styrket

Patentsituationen i Aquaporin A/S har udviklet sig særdeles positivt med godkendelsen af yderligere patenter, således at Aquaporin A/S nu ejer +50 udstedte patenter i verden. Selskabets unikke patentportefølje blev anerkendt af De Europæiske Patentmyndigheder (the European Patent Office) i juni 2014, hvor Aquaporin A/S blev tildelt en European Inventor Award 2014 og blev kåret som den mest innovative virksomhed i Europa i kategorien små/mellemstore virksomheder.

Styrket teknologiplatform

Den fremtidige teknologiske udvikling er blevet sikret indtil 2020 med adskillige nye, højprofilerede offentlige-private partnerskaber, medfinansieret af bl.a. Højteknologifonden, Innovationsfonden og EU's støtteprogram, Horizon 2020.

Aquaporins datterselskab Aquaporin Asia Ptd. Ltd. i Singapore fik i regnskabsåret 2013/2014 godkendt to nye offentligt-privat finansierede projekter med medfinansiering fra Singapores regering.

Øgede kommercielle ambitioner

I 2015 bliver det overordnede fokus og primære mål at udvikle Aquaporin til en vækstorienteret virksomhed med rødder i forskning og udvikling og banebrydende innovation.

Aquaporin A/S planlægger at flytte til nyt hovedkvarter i 2015, hvor der skal etableres storskalaproduktion af selskabets Aquaporin Inside™ membraner. Teknologmæssigt vil fokus således være på opskalering i 2015, mens de kommercielle og forretningsmæssige aktiviteter vil være koncentreret om at indgå mindst en ny strategisk aftale om kommercielt partnerskab i 2015.

Bestyrelsesformand Søren Bjørn Hansen siger – “Som forventet blev 2013/2014 banebrydende for selskabets kommercielle udvikling med indgåelse af vores første vigtige strategiske partnerskab.

Vi har fundet den bedst mulige løsning i Kina via vores strategiske alliance med Interchina og Poten. Samtidig har vi fået tilført yderligere kapital, der skal anvendes til at styrke teknologiens globale potentiale og bringe de første produkter på markedet.

“Målet for regnskabsåret 2015 at indgå mindst et nyt kommercielt strategisk partnerskab, at etablere storskalaproduktion i Danmark og i Kina og få gjort produktet klar til markedsintroduktion”, siger CEO Peter Holme Jensen.

Hovedtal

I 2013/2014 realiserede Aquaporin et regnskabsmæssigt underskud som følge af de igangværende forsknings- og udviklingsaktiviteter på 7,8 millioner DKK (2012/2013: 10,5 millioner DKK). Aquaporins egenkapital udgjorde ved årets udgang 107,3 millioner DKK.

Efterfølgende begivenheder

Efter regnskabsårets afslutning er Danica Pension blevet mindretalsaktionær i Aquaporin.

Nyhedsservice

Tilmelding - Nyheder fra koncernen

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt