Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

16. september 2015

Andreas Mogensen leverer en fantastisk indsats under sit ophold på rumstationen ISS - M. Goldschmidt Holding var med på sidelinjen.

Flere af M. Goldschmidt Holding’s datterselskaber var involveret i ESA-astronaut Andreas Mogensens mission til ISS:

- Datterselskabet Danish Aerospace Company (DAC) har fra kontrolrummet i Odense fulgt og hjulpet ESA-astronaut Andreas Mogensen med hans aktiviteter på rumstationen ISS. Forud for opsendelsen har selskabet hjulpet Ministeriet og ESA i planlægning af Andreas’ mission.

- Datterselskabet Aquaporin og Aquaporin Space Alliance - et joint venture mellem Aquaporin og Danish Aerospace Company - har sammen med NASA udviklet en testversion af Aquaporin’s banebrydende vandrensningsteknologi til brug på ISS. Andreas Mogensens AquaMembrane-forsøg er det første af tre planlagte forsøg i rummet.

- Datterselskabet Imerco har sponseret et par danske designgenstande heriblandt en af de populære Hoptimister. Imerco afholder auktion over genstandene senere på året og donerer pengene til velgørenhed.

Andreas Mogensen gennemførte forrige lørdag AquaMembrane-forsøget med Aquaporins teknologi. Søndag og mandag cyklede han på DAC’s CEVIS-rumcykel under MobileHR-forsøget. Mandag eftermiddag supportede DAC Andreas under Interact ved fjernstyring af en robot i Holland. Onsdag vejledte DAC’s personale i kontrolcenteret Andreas under en serie ultralydsscanninger af lægmuskler i forbindelse med MARES-muskelundersøgelsesudstyr.

Andreas Mogensen landede sikkert i Soyuz-TMA16M rumkapslen på sletterne i Kasakhstan i weekenden.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt