Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

20. februar 2015

M. Goldschmidt Holding A/S, der ejer et gigantisk jordstykke i Hillerød Kommunes centrale del på 88.000 m², dropper planerne om at gennemføre Hillerød Storcenter, og ønsker i stedet at opføre et unik og ambitiøst boligprojekt, efter konceptet Livets cyklus.

Baggrunden for denne beslutning – og ønske om alternativ benyttelse af grunden – har været, at vi har arbejdet i 9 år med vores centerprojekt, men har i forløbet konstateret betydelig politisk usikkerhed, og samtidig konstateret, at det har for lange udsigter at afvente en afklaring omkring dette. Derfor skal der sadles om nu og investeres i et ambitiøst boligprojekt.

Det er derfor besluttet, at M. Goldschmidt Holding A/S og Hillerød Kommune i fællesskab arbejder kon-struktivt videre for hurtigt at få skabt grundlaget for et nyt boligprojekt på den 88.000 m2 store grund i Hillerød centrum.

Mikael Goldschmidt udtaler: ”Vi har overfor det politiske flertal i byrådet i Hillerød præsenteret et am-bitiøst boligprojekt, som bliver på ca. 110.000 m2, indeholdende en kombination af lav randbebyggelse og punkthuse op til 15 etager, der alle respekterer indsigtskilen i Hillerød samt den grønne kile, og ikke skæmmer for indsigten til slottet”.

Boligprojektet vil – med en grøn kile – binde Bøllemosen og det grønne område på den modsatte side af Herredsvejen sammen. Alle boligerne vil få fordel af den nære beliggenhed til bymidten m.m.

Til projektet vil blive knyttet grønne områder, legepladser, fitness faciliteter og lignende, og det at binde et boligprojekt sammen med overskriften Livets cyklus.

Det nye området skal tilbyde rammerne for alle generationer, lige fra

  • den unge studerende der skal have sin første studiebolig til
  • det unge par som skal flytte samme
  • til ægteparret som har fået børn og som gerne vil have børneinstitution tæt på
  • til den voksne familie med teenagerbørn, der i det lokale miljø skal kunne udfolde deres teenager liv med sportsfaciliteter og skaterbaner m.v., og
  • til den fraskilte, som ønsker et trygt sted at bo
  • til bedsteforældre som gerne skal være tæt på, når børn og børnebørn kalder, og
  • til seniorerne der føler huset er blevet for stort, men ønsker at bo et fantastisk sted, som erstatning for det de forlader
  • til den ældre med behov for særlig pleje i form at fysioterapi og wellness tæt på – og i gåafstand.

Projektet blev præsenteret af repræsentanter fra M. Goldschmidt Holding A/S for politikerne fra Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og De Radikale på et møde torsdag aften, og blev godt modtaget.

Mikael Goldschmidt udtaler i denne forbindelse: ”Vi forventer nu at der igangsættes arbejdet med en ny lokalplan, som bør være klar inden sommerferien, således at den kan sendes i høring. En lokalplan til boliger, kræver ikke en VVM redegørelse. Med den rette indsats vil vi være klar til at bygge de første boliger til efteråret.

Som nævnt gik mødet godt, og vi forventer nu et positivt svar for Hillerød Kommune indenfor kort tid, for vi er klar”.

For yderligere information, kontakt adm. Direktør Mikael Goldschmidt på telefon 33 63 09 00 eller pr. e-mail til mg@mgh.dk.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt