Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

25. februar 2016

Hillerød i vækst: Ny grøn bydel Frederiksbro

Frederiksbro udvider Hillerød med 10 procent. 1.300 attraktive boliger omkring grøn oase til unge, børnefamilier og seniorer.


3.000 mennesker vil i løbet af få år flytte ind i den nye bydel Frederiksbro. Det svarer til hele 10 procent af indbyggerne i Hillerød By. Frederiksbro er det nye bydelsnavn for Møllebrogrunden, centralt i Hillerød.

-Kommunen venter en vækst på 8.700 indbyggere over de kommende år. Der vil derfor hurtigt blive brug for de i alt 1.300 nye boliger. Der er gang i Hillerød - og Frederiksbro er en væsentlig del af kommunens fremtidsplan, siger projektdirektør Ulrik Bebe, M. Goldschmidt Holding og fortsætter:

-Det er unikt for Hillerød at kunne bygge 1.300 nye boliger så tæt på centrum. For mange mennesker er det attraktivt at kunne få en ny, moderne bolig og samtidig bo i gå- og cykelafstand til butikker, kultur og oplevelser.

-Fordi vi kan bygge i højden bliver over halvdelen af området grønne områder, bilfrit og med plads til at leve livet. For beboerne og alle andre.

Skaber vækst og fremgang

Beboerne i den nye bydel vil løfte handelslivet, kulturlivet og alle andre aktiviteter i Hillerød.

Ejendomsmæglerkæden home har beregnet, at Frederiksbro vil bidrage positivt til Hillerød med skatteindtægter til kommunen på 130 millioner kroner årligt og ejendomsskatter til kommunen på 17 millioner kroner. Hvert år ud i fremtiden.

De 3.000 mennesker vil endvidere lægge et tre-cifret millionbeløb i byens butikker inden for alle kategorier. I runde tal vil de bidrage til 10 procent mere omsætning.

Halvdelen af området er grønt

Den nye bydel får et markant grønt udtryk. De grønne områder udgør godt halvdelen af bydelens område. Kun 31.000 kvadratmeter af de i alt 94.000 kvadratmeter bliver bebygget.

Bøllemosens natur føres videre ind i bydelen gennem en bred grøn kile i form af et kæmpe parkanlæg med græs, træer og en 250 meter lang sø til bl.a. kajakroning og med et flydende svømmebassin, legepladser, tennisbaner, basketball bane og petanque, ligesom der opføres smukke orangerier med fællesfaciliteter. En sti og cykelrute forbinder byen og Bøllemosen med Frederiksbro.

Første etape opføres nærmest Bøllemosen med indflytning slut 2017. Det er 102 byhuse i tre etager med god plads, tagterrasse og lille have. Dernæst opføres 851 lejligheder og 370 ungdoms- og seniorboliger.

-Med den tætte afstand til S-toget og de gode trafikforbindelser forventer jeg, at familier vil bosætte sig i Frederiksbro og pendle til job eller studier i København.

Home ejendomsmægler indleder salg og udlejning af de nye boliger, når de sidste detaljer er på plads.

Frederiksbro har en samlet projektværdi på ca. 4 milliarder kroner.