Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

25. november 2014

Danish Aerospace Company ApS går et nyt travlt år i møde

Danish Aerospace Company (”DAC”), et datterselskab i M. Goldschmidt Holding koncernen, offentliggør i dag et flot resultat for 2013/2014. Hovedpunkter for de seneste 12 måneder er:

  • DAC realiserede en meget tilfredsstillende driftsindtjening (EBITDA) på 7,4 mio. kr.

  • I årets løb er 75 kilo af selskabets medicinske udstyr, bl.a. de nyudviklede Gas flasker ankommet til Den Internationale Rumstation og endnu 28 kilo medicinsk forskningsudstyr opsendes i december 2014.

  • Selskabet er sammen med ESA i gang med at forberede den danske ESA-astronaut Andres Mogensens kommende besøg på rumstationen til september næste år.

Danish Aerospace Company, der bl.a. udvikler rumudstyr for den europæiske rumfartsorganisation ESA og for NASA, realiserede i 2013/2014 en meget tilfredsstillende driftsindtjening (EBTIDA) på 7,4 mio. kr..

DAC havde i det seneste året en større levering på udstyr til Den Internationale Rumstation på 75 kilo og endnu en er under forberedelse til opsendelse i december måned i år. I det forløbne år har selskabet haft en meget tilfredsstillende tilgang af nye kontrakter og tillæg til eksisterende kontrakter.

Herudover forsatte supportaktiviteterne til både ESAs og NASAs brug af rumstationen, som er permanent bemandet med seks astronauter. Endvidere er DAC i gang med at hjælpe ESA og Danmark med at forberede og implementere en række af de mange aktiviteter og forsøg, som den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen skal lave på sit 10 dages ophold på Den Internationale Rumstation i september 2015.

I løbet af det forløbne år er mere end 41 større forsøgssessioner, både med DAC’s eget udstyr og andet udstyr fra ESA, blevet supporteret fra selskabets kontrolrum i Odense, hvor der er live-lyd, billede og data-forbindelse til rumstationen.

”I løbet af det seneste år har vi gennemført rigtig mange videnskabelige eksperimenter for den europæiske rumfartsorganisation ESA, mange af dem med vores eget respirationsfysiologiske udstyr på rumstation. Samtidig er det lykkede os ekstremt hurtigt at få udviklet og opsendt nyt udstyr, som skal bruges i 2015, hvor man for første gang skal lave videnskabelige forsøg i rumstations luftsluse, som normalt kun bliver brugt til rumvandringer. Højdepunktet i 2015 bliver uden tvivl den danske ESA-astronaut Andreas Mogensens besøg til september, som vi har travlt med at forberede. ” siger administrerende direktør Thomas A. E. Andersen.

For yderligere information

Administrerende direktør Thomas A. E. Andersen, telefon 40 29 41 62.

Besøg www.danishaerospace.com

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt