Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

28. april 2015

Imerco, et datterselskab i M. Goldschmidt Holding koncernen, realiserer rekordindtjening på 139 mio. kr. Væksten i omsætning, bruttoavance og indtjening fortsætter.

Imerco A/S, Danmarks største detailkæde inden for salg af produkter til køkken og bord, offentliggør i dag årsresultat for 2013/14, der som en konsekvens af omlægning af moderselskabet M. Goldschmidt Holding A/S’ regnskabsår, løber fra oktober 2013 til december 2014 (15 måneder):

  • Nettoomsætning på 1.446 mio. kr.
  • Bruttoavance på 680 mio. kr. Bruttoavancemarginal forbedret med 4,4%
  • Driftsindtjening (EBITDA) på 139 mio. kr.
  • Resultat før skat (EBT) på 100 mio. kr.

Administrerende direktør Frederik Brønnum: ”Driftsindtjeningen blev markant forbedret i det forlængede regnskabsår, men endnu mere vigtigt realiserer vi stor vækst og betydelig indtjening i den seneste 12 måneders sammenlignelige periode. Vi lagde en ny strategi for Imerco tilbage i 2013, og efter en periode med fokus på avancemarginal, omkostninger og procesoptimering, kan vi nu igen sætte mere fart i vores vækstambitioner. Vi investerer i nye butikker, online tilstedeværelse, kundeservice og ikke mindst medarbejderudvikling. Vi har derfor netop igangsat den største lederuddannelse i Imercos historie for alle vores butikschefer.”

Viceadministrerende direktør Søren Bjørn Hansen: ”Vi realiserede tilfredsstillende, moderat organisk vækst i butikkerne i et fortsat svært marked, mens vores webshop imerco.dk realiserede betydelig organisk vækst, så imerco.dk nu er blevet vores største butik. Imerco har en stor upside i et bedre samspil mellem vores butikker, imerco.dk og vores kundeklub Imerco+, der har mere end 1 mio. medlemmer. Det en nu en strategisk prioritet at integrere vores online aktiviteter med de fysiske butikker. Endelig er Imercos muligheder online ikke kun begrænset til Danmark, så det skal vi i gang med at opdyrke.”

Storkøbenhavn er et strategisk vigtigt område for Imerco, og kæden har i regnskabsåret åbnet tre nye butikker i henholdsvis Hellerup, Herlev og Østerbro. Derudover har Imerco totalrenoveret og flyttet flere butikker til bedre placeringer. Efter regnskabsårets afslutning har Imerco åbnet endnu en butik på Købmagergade i hjertet af København med stor succes.

Administrerende direktør Frederik Brønnum: ”Den sunde udvikling i Imerco vil fortsætte. Vi har fundet den rigtige opskrift, vi har et fantastisk team og der er stor kampgejst i kæden. Det er på alle måder meget tilfredsstillende efter nogle hårde år.”

For yderligere information

Administrerende direktør Frederik Brønnum, telefon 43 20 10 00
Viceadministrerende direktør Søren Bjørn Hansen, telefon 43 20 10 00

Om Imerco

Imerco A/S er Danmarks største isenkramkæde med 150 butikker fordelt over hele landet og en årlig butiksomsætning inklusiv moms på ca. 1,3 mia. kr. Derudover driver Imerco en af Danmarks største kundeklubber, Imerco+, med mere end en mio. medlemmer, samt en webshop, imerco.dk, som er i rivende udvikling.

Imerco blev etableret helt tilbage i 1928 og fyldte således 85 år i 2013. Imerco blev i 2007 omdannet til kapitalkæde, hvor Mikael Goldschmidt nu er hovedaktionær. I dag udmærker Imerco sig ved at være Danmarks førende butikskæde med det største udvalg af varer og brands inden for køkken og bord. Imerco’s mission er at give kunderne ’Appetit på livet’. Imerco er et datterselskab i M. Goldschmidt Holding-koncernen.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt