Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

29. januar 2016

M. Goldschmidt Capital investerer i dansk selskab som udvikler nyt patenteret hofteimplantat

Det nystartede medicoselskab HipCaPH ApS kan med nyt implantat tilbyde ledbevarende kirurgi for patienter med tidlig slidgigt. Metoden er mindre invasiv og vil kunne udskyde tidspunktet for en senere total hofteprotese.


HipCaPH har udviklet og patenteret et hofteimplantat, som indsættes ved en enkel kirurgisk procedure og udskyder - eller måske endda eliminerer - et fremtidigt behov for hofteudskiftninger. HipCaPHs hofteimplantat kan potentielt spare sundhedsvæsenet for milliarder samt forbedre livskvaliteten hos mange patienter.

Traditionelle hofteproteser skal ofte udskiftes efter 15-20 år fordi det materiale, de er lavet af, bliver slidt eller løsnes og derfor medfører smerter. Det vil virksomheden bag det nye specialdesignede hofteimplantat gøre bedre. På verdensplan udføres der årligt 2 mio. hofteoperationer, som hvert år koster sygehusvæsener verden over 7 mia. dollars (svarende til 48 mia. danske kroner). I Danmark alene formodes hver anden 40-årig og alle over 60 år at have slidgigt i et eller flere led og i forskellige grader. Videnskabelige fremskrivninger forudser at i år 2030 forventes 50% af de hofteopererede patienter at være under 50 år.

En traditionel hofteoperation indebærer, at der indsættes en cementeret eller ucementeret protesedel i hofteskålen samt en protesedel af stål eller titanium i lårbenet. HipCaPHs implantat er til sammenligning et kuppelformet implantat, som indsættes i hofteleddet, hvor hofteskål og lårben mødes.HipCaPHs hofteproteser forventes at genskabe en funktionel bevægelsesgrad i hofteleddet, mindske smerter og forbedre patientens hverdag. De nye hofteimplantater vil reducere sundhedsudgifterne ved hofteoperationer markant ved at nedsætte tiden på operationsbordet og behovet for rehabilitering på hospitalet.

Implantatet er ucementeret og knoglebevarende sammenlignet med konventionelle metoder og forventes at reducere forekomsten af gener og fjerne risikoen for implantaterne i at løsne sig i og omkring knoglen. Materialet på implantatet er identisk med millioner af andre velfungerende hofteimplantater, er anerkendt og bruges af de fleste leverandører på markedet. Det er implantatdesignet og operationsmetoden, der er unikt og disruptivt.

Det er lykkedes HipCaPH at tiltrække 10 millioner kroner i venturekapital fra SEED Capital, Welfare Tech Invest og M. Goldschmidt Capital A/S.

HipCaPH ApS er stiftet i 2015 af professor, overlæge, dr.med., Jes Bruun Lauritzen, cand.scient. Sune Lund Sporring og Claus Hansen.