Grønningen 25
1270 København K
Tlf. 33 63 09 00
Fax 33 63 09 29

31. januar 2011

Aquaporin A/S indleder samarbejde med Membrana GmbH

På sin kurs mod markedsintroduktion har Aquaporin A/S indledt samarbejde om produktudvikling og dermed tæt dialog med tyske Membrana GmbH, en del af Polypore Inc., med henblik på at indgå en fuld og bindende strategisk partnerskabsaftale i form af et fælles produktudviklingsprogram i 2011. Formålet med samarbejdet er at integrere den unikke og patenterede Aquaporin membranteknologi, der er i stand til at ekstrahere og rense vand fra alle andre komponenter, i Membranas kontaktormoduler frem mod et konkurrencedygtigt færdigt produkt.

- Vores forretningsmodel er at udvikle færdige applikationer af Aquaporins revolutionerende teknologi sammen med anerkendte spillere i industrien, siger Aquaporins Adm. Direktør Peter Holme Jensen. – Derfor er Aquaporin meget glad for at have taget dette første skridt i opskaleringen af vores udviklingsarbejde sammen med en kyndig og erfaren partner som Membrana.

Membrana imødeser også de nye muligheder. – Vi er meget spændte på samarbejdet og ser frem til at udvikle en ny teknologi til vandindustrien, siger Membranas Oliver Schuster, VP Research & Development.

Ifølge Aquaporins CTO Oliver Geschke bliver et tæt samarbejde, velorganiseret projektledelse og intern ekspertise i begge selskaber nøglen til projektets succes. – Vi har store forventninger til den nye alliance. Aquaporin er eksperter i membranformulering, og Membrana er kendte for deres viden inden for design og udvikling af kontaktormoduler. Sammen vil vi kunne levere komplette membranprodukter til næsten hvilken som helst applikation.

Membrana GmbH er en del af Polypore Inc., en førende international producent og leverandør af mikroporøse membraner til Energy Storage & Separations. Polypore Inc. er verdens største leverandør af elektrolytiske separatorer til anvendelse i industrien, bilbranchen og specielle energilagringsapplikationer og en førende leverandør af membraner til fremstilling af litiumbatterier. Polypore Inc. har ti strategisk placerede fabrikker i USA, Europa og Asien og servicerer sine globale kunder via salgskontorer i Nord- og Sydamerika, Europa, Japan, Australien, Sydøstasien og Kina. Membrana er verdens største leverandør af mikroporøse membraner til medicinske formål såsom dialyse, iltning og plasmaseparation, og endelig leverer de membranprodukter til fremstilling af semikonduktorer, energi, farmaceutiske produkter, levnedsmidler og fotoartikler.

Aquaporin A/S er en dansk cleantech virksomhed dedikeret til at revolutionere vandrensning ved hjælp af industriel biotek. Aquaporin har udviklet en unik, revolutionerende membranteknologi, der anvendes til at filtrere vand ved at genbruge naturens egen metode. Målet er at skabe verdens reneste vand til industriel brug samt en aquaporinmembran til afsaltning af havvand. Aquaporin er et datterselskab i M. Goldschmidt Holding koncernen.

Øvrige nyheder

Tilbage til oversigt